Κοτόπουλο με πιπεριές στην κατσαρόλα
Ένα άκρως χορταστικό πιάτο
Υλικά για 4 άτομα
1 κοτόπουλο περίπου 2 κιλά, κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής
4-5 πράσινες και κόκκινες πιπεριές στρογγυλές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκ. σκόρδο σε φετάκια
2 φλ.τσ. φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
1 κ.σ. κάππαρη από άλμη (προαιρετικά)
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.γ. ξερή
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια.
Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα σπόρια τις πιπεριές, τις κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες (3-4 καθεμία). Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί αυτό προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2' να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τότε τη ντομάτα, την κάππαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 1.15'-1.30' ώρα περίπου.
Ανακατεύουμε προσεκτικά 2-3 φορές και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 15' πριν σερβίρουμε. Ταιριάζει με ρύζι απλό ή τηγανιτές πατάτες.