Συστατικά

5 αυγά
1 φύλλο δάφνης
ελάχιστη ζάχαρη
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 ποτήρι μικρό λευκό κρασί
ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
1 ποτήρι βούτυρο
τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο
150 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών
τριμμένες φρυγανιές
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι νερό
1 Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
1 ποτήρι σκληρό αλεύρι
αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι


Οδηγίες

Ανάμειξε το γάλα, το νερό, τα αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι, το αλεύρι και 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο για να απλωθεί ο χυλός σε όλη την επιφάνεια. Ψήσε την κρέπα για 2 λεπτά, αναποδογύρισέ τη να ψηθεί κι από την άλλη για 2 λεπτά και μετά βγάλ’ τη σε ένα πιάτο.

Συνέχισε τη διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσει ο χυλός και πάμε για τη γέμιση: σόταρε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές βούτυρο και μετά πρόσθεσε μια σκελίδα λειωμένο σκόρδο, τον κιμά και τα συκωτάκια πουλιών, αφού τα ζεματίσεις και τα κόψεις.

Λίγα λεπτά αργότερα, σβήσε με το κρασί, ρίξε αλατοπίπερο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισό φύλλο δάφνης. Άφησε το μείγμα για τις κρέπες με κιμά να σιγοψηθεί για 45 λεπτά και ύστερα βγάλ’ το από τη φωτιά και πρόσθεσέ του 1 χτυπημένο αυγό και από 2 κουταλιές παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά.

Σόταρε το Pummaro με τo υπόλοιπο βούτυρο, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, μια σκελίδα λειωμένο σκόρδο και ελάχιστη ζάχαρη, και άφησε τη σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά.

Γέμισε τις κρέπες με κιμά και βάλ’ τες στοιχημένες σε ένα ταψάκι ή, ακόμα καλύτερα, σε ένα πυρέξ. Περίλουσέ τες με τη σάλτσα τομάτας, πασπάλισε με αρκετή παρμεζάνα και βάλ’ τες σε μέτριο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.