ΥΛΙΚΑ

700 γρ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο, επίσης σε φετάκια
1 πράσινη πιπεριά , την κόβουμε σε λωρίδες
4-5 ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ή 1 κουτί κονκασέ
1 κουταλάκι πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
ένα φλιτζανάκι ούζο
2-3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια)
300 γρ ρύζι Arborio ή Carnaroli
αλάτι, πιπέρι,
πάπρικα γλυκιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια όπως περιγράφει η Μαρία μας εδώ και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και την πιπεριά.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα φέρνουμε μερικές βόλτες να ροδίσουν. Σβήνουμε με το ούζο. Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ρύζι) και 3 κούπες (600 ml) νερό.

Μόλις πάρουν όλα μια βράση, προσθέτουμε και το ρύζι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά. Το παρακολουθούμε τακτικά μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό (εγώ χρειάστηκε να προσθέσω άλλες 2 κούπες (400 ml).

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, αφήνουμε να περάσουν 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.

Αν τα καλαμαράκια μας είναι φρέσκα είναι λίγο πιο σκληρά, γι αυτό αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μισο-μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το ρύζι.