ΥΛΙΚΑ

2 κιλά αρνί ή κατσικάκι γάλακτος (σπάλα και χεράκια), κομμένο σε μέτριες μερίδες
2 κιλά άγρια χόρτα (ραδίκια, αντίδια, ζοχοί κ.λ.)
1/2 κ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μέτρια φετάκια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1/2 ματσάκι μάραθο
1 κ.σ. θυμάρι
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. κρασί λευκό
2 λεμόνια, το χυμό
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας το κρέας. Σε μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο και όταν κάψει βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν καλά απ' όλες τις πλευρές, περίπου 7'-8'. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2' σε μέτρια φωτιά να εξατμισθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί 40', πριν προσθέσουμε τα χόρτα *.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα χόρτα. Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, για 3'-4'. Προσθέτουμε τα χόρτα, αλατίζουμε και αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους ανακατεύοντας συχνά, για 5'-6'. Τα προσθέτουμε στο μισοψημένο κρέας, μαζί με το ζουμί τους και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Μετά από 15' προσθέτουμε τον μάραθο και τις καυκαλήθρες, χοντροκομμένα. Όταν έχει μαλακώσει το κρέας, λίγα λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.