Υλικά

600γρ πατάτες,

2 κουταλιές κάπαρη ψιλοκομμένη,

2 κουταλιές ελιές Χαλκιδικής ή άλλες χοντροκομμένες,

1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο,

2 κουταλιές λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη,

1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό,

2 κουταλιές κουκουνάρι καβουρδισμένο,

για την σάλτσα:

3κουταλιές ελαιόλαδο,

το χυμό από ½ λεμόνι,

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε για 20’ ή μέχρι να μαλακώσουν.

Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε ροδέλες ή σε κύβους.

Σε ένα μπολ βάζετε τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Ετοιμάζετε τη σάλτσα, περιχύνετε και ανακατεύετε καλά.

Διακοσμείτε με το κουκουνάρι και επιπλέον μαϊντανό.