VIDEOS | ΓΕΥΣΕΙΣ
13.12.2024 11:00
Πατατοσαλάτα με κάπαρη,τόνο, λιαστή τομάτα
Και κουκουνάρι
Υλικά
600γρ πατάτες,
2 κουταλιές κάπαρη ψιλοκομμένη,
2 κουταλιές ελιές Χαλκιδικής ή άλλες χοντροκομμένες,
1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο,
2 κουταλιές λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό,
2 κουταλιές κουκουνάρι καβουρδισμένο,
για την σάλτσα:
3κουταλιές ελαιόλαδο,
το χυμό από ½ λεμόνι,
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε για 20’ ή μέχρι να μαλακώσουν.
Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε ροδέλες ή σε κύβους.
Σε ένα μπολ βάζετε τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Ετοιμάζετε τη σάλτσα, περιχύνετε και ανακατεύετε καλά.
Διακοσμείτε με το κουκουνάρι και επιπλέον μαϊντανό.