Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και μούσλι
Ένα ελαφρύ γλυκάκι
Υλικά συνταγής
100 γρ. μούσλι (ανάμεικτα δημητριακά & ξηροί καρποί)
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αχλάδια
1 πορτοκάλι
2 μήλα
χυμός από 1 λεμόνι
14 γρ. καστανή ζάχαρη
μερικά φρέσκα μούρα (ή σταφύλια, ανάλογα την εποχή)
50 γρ. καρυδόψιχα
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε 8 λεπτές φέτες. Καθαρίζετε και κόβετε το πορτοκάλι σε 8 λεπτές φέτες. Καθαρίζετε τη φλούδα και κόβετε τη σάρκα μήλου σε 8 λεπτές φέτες.
Τις ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
Κόβετε στη μέση τα σταφύλια, αν χρησιμοποιήσετε, και βγάζετε τα κουκούτσια.
Μοιράζετε τα φρούτα σε τέσσερα ποτήρια. Μοιράζετε από πάνω τα μούσλι, τα καρύδια και το γιαούρτι. Σερβίρετε τη φρουτοσαλάτα δροσερή.