Υλικά

4 πατάτες μεγάλες, βρασμένες
100 γρ. τυρί κρέμα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (θα χρειαστούμε μόνο το άσπρο μέρος, πολύ ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι
50 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.

Βράζουμε τις πατάτες για 12 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε.

Σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, κόβουμε με το μαχαίρι ένα καπέλο από την πατάτα, δηλαδή περίπου τα 2/3 του ύψους της.

Αδειάζουμε από τις πατάτες το εσωτερικό τους μέχρι να έχουν πάχος 1 πόντο.

Τοποθετούμε το εσωτερικό της πατάτας σε ένα μπολ. Στο μπολ αυτό φτιάχνουμε πουρέ προσθέτοντας το τυρί κρέμα, το μισό ματσάκι απ’ το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι και την κρέμα γάλακτος.

Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό και γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.