Υλικά

2 αυγά
2 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια αλεύρι μαλακό
8-10 λιαστές ντομάτες στο λάδι τους
300 γρ. φέτα σε τρίμμα
1 κλαδάκι ρίγανη φρέσκια
4 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
ελαιόλαδο για το ταψί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC, στον αέρα. Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Το μείγμα είναι αραιός χυλός.

Τοποθετούμε άδειο το ταψί νούμερο 36 στο φούρνο, να ζεσταθεί καλά, για 7΄-8΄.

Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και κρατάμε 4 κ.σ. από το λάδι τους. Βγάζουμε με προσοχή (γιατί καίει) το άδειο ταψί από το φούρνο και το αλείφουμε με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο καλά στη βάση και στα τοιχώματα.

Αδειάζουμε μέσα τη ζυμαρόπιτα, πασπαλίζουμε με τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες και τη φρέσκια ρίγανη.

Περιχύνουμε με το λάδι της λιαστής ντομάτας. Ψήνουμε τη ζυμαρόπιτα για περίπου 50΄, ώσπου να ροδίσει.