Υλικά

1 κιλό μεγάλες γαρίδες
Λίγο αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
3 κ.σ. βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι και φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Για τη μαρινάδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 τσίλι σε ροδέλες
2 κ.γ. χυμό λεμονιού


Οδηγίες

Ξεβγάζουμε τις γαρίδες με κρύο νερό, τις βάζουμε σε ρηχό σκεύος και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις γαρίδες. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ώρες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες με τη μαρινάδα και βράζουμε για 2 λεπτά – μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες. Μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το ξύσμα και τις φετούλες λεμονιού και σερβίρουμε με μαγιονέζα και χυμό από λεμόνι.

πηγη: botrini.gr