Νηστίσιμο κέικ με σταφίδες και γλάσο πορτοκαλιού
Με καρύδια χοντροκομμένα
ΥΛΙΚΑ
½ φλιτζάνι του ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
¾ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
¼ φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
½ φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν οι κόκκοι της ζάχαρης προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Προσθέτουμε στο μπολ το μίγμα του λαδιού και ανακατεύουμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια ανακατεύοντας ελαφρά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα που έχουμε ήδη λαδώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 60 λεπτά.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε το γλάσο ως εξής: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ και περιχύνουμε το κέικ όσο αυτό είναι ακόμα ζεστό. Θα καλύψει όλη την επιφάνεια σχηματίζοντας μια κρούστα.