ΥΛΙΚΑ

4 μελιτζάνες
5 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι του καφέ εαιόλαδο 
3 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξίδι 
Ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.

Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.

Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.

Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Συνοδεύεται με ελιές και λίγο λάδι.