Υλικά

Ιταλική σαλάτα (ρόκα, μαρούλι σγουρό, μαρούλι κόκκινο), 1 συσκευασία
ξερό κρεμμύδι 1 κομμένο σε ροδέλες
φρέσκα κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα
ελιές Καλαμών 10
ανθότυρο 200 γρ. κομμένο σε φετάκια


Για το ντρέσινγκ

ελαιόλαδο 6 κουταλιές της σούπας
ξίδι από λευκό κρασί 2 κουταλιές της σούπας
μαγιονέζα 1 κουταλιά της σούπας
μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
άνηθος (ή τσάιβ) 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βάζετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα.
Προσθέτετε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμυδάκια και ανακατεύετε.

Σκορπίζετε τις ελιές και το ανθότυρο.
Στο σέικερ ρίχνετε το λάδι, το ξίδι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και χτυπάτε μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιόμορφη βινεγκρέτ.

Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και πασπαλίζετε με άνηθο ή τσάιβ ψιλοκομμένο.