Υλικά

Για το brownie για ένα μεγάλο ταψί:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. αυγά χτυπημένα, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. βούτυρο
150 γρ. κακάο σε σκόνη
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
400 ml γάλα φρέσκο 3.5%
150 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια και χονδροσπασμένα
2 πρέζες αλάτι
1 συσκευασία παγωτού της αρεσκείας σας.


Για την επικάλυψη

400 γρ. σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα λιωμένη
160 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο.

Σε μία φαρδιά λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ μας το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διογκωθεί το μίγμα μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.

Συμπληρώνουμε πουδραριστά το μίγμα του αλευριού μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.
Αλευρώνουμε τα χονδροσπασμένα φουντούκια μέσα στο κόσκινό μας, τα ρίχνουμε στο μίγμα του brownie και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε ένα ταψί στο οποίο ρίχνουμε ομοιόμορφα το μίγμα του brownie.
Ψήνουμε στον φούρνο στη μεσαία θέση για 20-25 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος του brownie, λιώνουμε την κουβερτούρα ή τη σοκολάτα υγείας μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Όταν η σοκολάτα λιώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την ομογενοποιούμε με τα υπόλοιπα λιωμένα υλικά.

Όταν ψηθεί το brownie το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει και περιχύνουμε την επιφάνεια με τη σοκολάτα.
Σερβίρουμε μαζί με παγωτό της αρεσκείας μας.