Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα
Με άρωμα βανίλιας
Υλικά
20 μπισκότα περίπου
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ σούπας κακάο
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
100 γρ βούτυρο
125 γρ ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
1 μέτριο αυγό
120 ml φρέσκο γάλα
1η κρέμα
2 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/3 από ένα πακέτο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 μπαστουνάκι βανίλιας
½ κουταλάκι εκχύλισμα από άρωμα βανίλιας
2η κρέμα
2 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη άχνη
180 γρ τυρί κρέμα
50 γρ γιαούρτι στραγγιστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το Βιτάμ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το μίγμα με το αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και “κόβουμε” μικρούς δίσκους στο χαρτί.
Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα της αρεσκείας μας ανακατεύοντας στο μίξερ πολύ καλά τα υλικά.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο κορνέ και κολλάμε τα μπισκότα μεταξύ τους ανά δύο.