Υλικά για 4 μερίδες

1200 γραμμ. μοσχάρι σπάλα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πάπρικα
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες κονκασέ
1 κουταλιά αλεύρι
200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το κρέας μέχρι να μισομαλακώσει, ξαφρίζοντάς το παράλληλα.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει, αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρέας, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10′ περίπου.

Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, νοστιμίζουμε με λίγο πιπέρι και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ώρα και 15′, μέχρι να μαλακώσει.

Περίπου 30′ πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τις πιπεριές και αλατίζουμε το φαγητό ανάλογα με τη γεύση μας.

Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νερό και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα για να ενσωματωθεί το μίγμα στη σάλτσα.

Σερβίρουμε το φαγητό μας με ρύζι.