Ο Aλεξ είναι αυτό που λέμε χάρμα οφθαλμών. Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στο μόντελινγκ διεθνώς, αποφάσισε να το βάλει στον πάγο και την εμπειρία που είχε από τα ταξίδια του στη Νοτιοανατολική Ασία να τη μεταφέρει στη γεύση και στην πόλη. Η επένδυση που έκανε στο «Nakama» ήταν το προσωπικό του στοίχημα, γιατί του άρεσε στο εξωτερικό η λογική τού να φας σούσι πολύ οικονομικά, και έτσι με τις οικονομίες μιας ζωής και με τρομερή προσωπική εργασία έστησε το μαγαζί που είχε ονειρευτεί.

«Ευτυχώς, στη ζωή αυτή απέκτησα καλούς φίλους», λέει, που τον βοήθησαν με το αζημίωτο και με προσωπική εργασία. Το «Nakama» ήταν σαν μωρό παιδί. Ηθελε συνεχή προσοχή και εγρήγορση. Για καλή του τύχη, όμως, οι σπουδές του στα λογιστικά αποδείχτηκαν χρήσιμες και κατάφερε να οργανώσει καλά τη δουλειά.

Διάλεξε και προσεχτικά την ομάδα του και, επειδή πιστεύει πολύ στο «από στόμα σε στόμα», ο κόσμος άρχισε να ξεχωρίζει το «Nakama» για τις ωραίες γεύσεις, την καλή πρώτη ύλη και τις εξαιρετικές τιμές. Το πρώτο «Nakama» ήταν ένας μίνιμαλ, ωραίος χώρος, στην οδό Μασσαλίας, στο Κολωνάκι. Με φιλοσοφία κάνεις ένα διάλειμμα, τρως το σούσι σου και γυρίζεις στη δουλειά.

Τα γευστικά μεσημέρια έφεραν κόσμο και τα βράδια. Γιάπηδες αλλά και νεαρόκοσμο, ωραίες φάτσες. Το σάκε πάει κι έρχεται και τη νύχτα το κέφι ανεβαίνει. Το πολύ θετικό είναι ότι η κουζίνα είναι ανοιχτή μέχρι τη μία τα ξημερώματα, οπότε προσφέρεται για μετά το θέατρο και τον κινηματογράφο. Πριν από λίγους μήνες ο Aλεξ τόλμησε να ανοίξει και το «αδερφάκι» του «Nakama» στη Νέα Σμύρνη.

Το επισκέπτομαι και μπορώ να πω ότι εμένα μου «κούμπωσε» εξίσου καλά και το καινούργιο στέκι. Καθαρός χώρος, απλότητα με μια δόση φινέτσας και το γνωστό, καλό και οικονομικό σούσι. Δεκαπέντε άνθρωποι προσωπικό, o χώρος είναι πεντακάθαρος, άνετος, δεν μυρίζει ωμό ψάρι και έχει δυο-τρία πιάτα που τα βρίσκω κορυφαία.

Ξεχωρίζω τη miso soup. Από τα nakama rolls, το dragon roll με καπνιστό χέλι, το mango twist με αβοκάντο και μάνγκο και το Suki roll tempura, με γαρίδες ebi, αβοκάντο, πιπεριά και σος μάνγκο. Ξεχωρίζω από ζεστά πιάτα το salmon teriyaki. Στο «Nakama» τρως πολύ ωραίο σούσι και μαζί με το αλκοόλ δίνεις περίπου δεκαπέντε ευρώ και φεύγοντας έχεις κάνει τη σουσοφάση σου.

Το καλό το αφήνω για το τέλος: το τσιζκέικ με πράσινο τσάι είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει. Ωραία, φίνα ισορροπία γεύσης μπισκότου με βελούδινο τσάι. Εν ολίγοις, από τα «Nakama» (και στη Μασσαλίας και στη Νέα Σμύρνη) φεύγεις ευδιάθετος , γλυκαίνεσαι και η ευγένεια και η ομορφιά του Αλεξ σού φτιάχνουν τη διάθεση.

info:

«Nakama», Μασσαλίας 5, Τηλ. 2103616053, Ελευθερίου Βενιζέλου 44, Τηλ. 2109373243