Υλικά

1 συσκευασία κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας
9 σφιχτοβρασμένα αβγά
500 γρ. τριμμένη γραβιέρα
4 μέτριες σφιχτές ντομάτες

Για την μπεσαμέλ

Για τη μπεσαμέλ
12 κ.σ. βούτυρο
16 κ.σ. αλεύρι
1 ½ lt γάλα
½ κ.γ μοσχοκάρυδο τριμμένο
3–4 κ.σ. φρέσκα ή ξερά αρωματικά βότανα της αρεσκείας μας (βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, δυόσμος, κλπ)
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
3 –4 κ.σ. παγωμένο βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα. Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες. Τις ξεσποριάζουμε σχολαστικά και τις κόβουμε σε οριζόντιες φέτες πάχους ½ εκ.. Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε γρήγορα με τον αβγοδάρτη να ψηθεί το αλεύρι. Ρίχνουμε όλο το γάλα μαζί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιάνει για 8 λεπτά. Στρώνουμε σε ρηχό ταψάκι το φύλλο σφολιάτας ντύνοντας και τα πλαϊνά. Ρίχνουμε επάνω το τριμμένο τυρί, καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το αρωματικό που έχουμε επιλέξει. Αραδιάζουμε τα αβγά το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της «πίτας».

Ρίχνουμε κομματάκια βουτύρου και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, ψήνουμε για 50 λεπτά. Αν δούμε ότι «αρπάζει» καλύπτουμε με λαδόκολλα. Σερβίρουμε την «πίτα» κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια.