Για την Πορτοκαλόπιτα

450 gr. φύλλο κρούστας
240 ml. σησαμέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
150 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
400 gr. γιαούρτι στραγγιστό
3 μεγάλα πορτοκάλια
4 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

 Για το Σιρόπι

450 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
400 ml. νερό
160 ml. χυμό πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε το φύλλο το κόβουμε σε λωρίδες και το αφήνουμε για 30 λεπτά να "στεγνώσει". Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.

Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα από τα πορτοκάλια. Στύβουμε τα πορτοκάλια και περνάμε τον χυμό από σίτα.
Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα, το γιαούρτι, το baking και ανακατεύουμε. Θρυμματίζουμε τα ξεραμένα φύλλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψί μεγέθους 40*40. Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει περίπου 30 λεπτά.

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5-6 λεπτά. Περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα με το καυτό σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βαζουμε την πορτοκαλόπιτα στο ψυγείο να κρυώσει! 

Την σερβίρουμε σκέτη, με παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι!