Υλικά συνταγής

4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
300 γρ. χαλούμι ή κατσικίσιο τυρί κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη
8 κουταλιές ελαιόλαδο
μπούκοβο ή καυτερη πιπερίτσα ψιλοκομμένη
αλάτι χοντρό για το πασπάλισμα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετείτε κυκλικά σε 4 στρογγυλά σαγανάκια ή σε 4 αλουμινόχαρτα. Βάζετε ανάμεσα στις ντομάτες φέτες τυριού.

Καβουρντίζετε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και το αφήνετε να κρυώσει. Το σκορπίζετε πάνω από τις ντομάτες και το τυρί μαζί με το αλάτι, το μπούκοβο ή την πιπερίτσα, τη ρίγανη, το πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι.

Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα ή σκεπάζετε τα σαγανάκια και ψήνετε στους 200° C για 10΄.

Ανοίγετε προσεχτικά τα αλουμινόχαρτα (για να μην καείτε την ώρα που διαφεύγει ο ατμός) και σερβίρετε.