Υλικά

Για τη ζύμη

180ml νερό
1 κ.γ. ξερή μαγιά
240γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, ρίγανη ή βασιλικό
1 φλιτζάνι νερό

Για από πάνω

200γρ μοτσαρέλα τριμμένη
6 φέτες ζαμπόν ωμοπλάτη
10 φέτες σαλάμι αέρος
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
¼ από μια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
¼ από μια κίτρινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
½ φλιτζάνι ελιές σε ροδέλες
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
2 αυγά βρασμένα σφιχτά, κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βάζουμε σε ένα μπoλ το χλιαρό νερό και τη μαγιά. Αφήνουμε τη μαγιά να δράσει, περίπου ένα λεπτό. Όταν το νερό μας αρχίσει να αφρίζει η μαγιά είναι έτοιμη. Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.Αναμειγνύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.

Για τη σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες στο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε φυλλαράκια δενδρολίβανου και ρίγανης ή βασιλικού.

Για την πίτσα

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη μας. Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη στο πάχος που επιθυμούμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη. Απλώνουμε στην επιφάνεια της την σάλτσα ντομάτας. Από πάνω απλώνουμε το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα, το σαλάμι, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα και το αυγά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά.

Πηγη: tasty-day.gr