ΥΛΙΚΑ

500 γραμ γιαούρτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 αυγα και 1 κρόκο για πάνω από τα κουλουράκια μας
1 κούπα σπορέλαιο
2 φακελάκια μπεικιν
2 βανίλιες
2 κγ μαχλέπι
1 κγ κακουλε χτυπημένο στο μουλτι με λίγη ζάχαρη
αμωνία στην μύτη του κουταλιού
σουσάμι
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
αλεύρι λίγο περισσότερο από 1 1/2 κιλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το γιαούρτι και τηζαχαρη σε μια λεκανίτσα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ριχνουμε όλα τα υλικά μαζι και ζυμώνουμε μέχρι να εχουμε μια απαλή ζύμη που δεν κολλάει πολύ στα χέρια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα.

Πλάθεται μικρά κορδονάκια και τα δένετε, τα απλώνετε στο ταψάκι σας πάνω σε λαδόκολλα, τα αλείφετε με κρόκο αυγού που έχετε ρίξει μέσα, λιγάκι λαδάκι και ρίχνετε από πάνω σουσάμι.

Τα ψήνετε στους 200 για 15 με 18 λεπτάκια.