Υλικά

Για τα μπιφτέκια

Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
Κιμάς χοιρινός 500 γρ
Κρεμμύδια ξερά 2 μεσαίου μεγέθους κομμένα στο μπλέντερ
Ψωμί μπαγιάτικο 2 κούπες τσαγιού μόνο την ψίχα μουλιασμένη και στραγγισμένη καλά
Αυγά 2
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη 1 κουταλάκι γλυκού
Μουστάρδα 1 κουταλιά σούπας
Τυρί του τοστ ανάλογα πόσα μπιφτέκια θα βγουν
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


Για το πανάρισμα

Τριμμένη φρυγανιά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αυγά 3 χτυπημένα
Οδοντογλυφίδες


Οδηγίες

Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και την στύβουμε πολύ καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί του τοστ και το ηλιέλαιο) και ζυμώνουμε τα μπιφτέκια μας πολύ καλά.Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες σκεπασμένο.

Πλάθουμε σε στενόμακρα μπιφτέκια.Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο όχι για πολύ ώρα, ίσα να ροδίσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τυλίγουμε το κάθε μπιφτέκι σε μια φέτα τυρί. Σε κάθε μπιφτέκι βάζουμε από μία οδοντογλυφίδα σε κάθε άκρη του, έτσι ώστε να μην μας αδειάσει το τυρί.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα 3 αυγά, σε ένα πιάτο μεγάλο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο την τριμμένη φρυγανιά. Πρώτα περνάμε τα μπιφτέκια στο αλεύρι,μετά τα βουτάμε στο αυγό και τέλος στην φρυγανιά.

Τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο τόσο όσο να πιάσει μια ωραία κρούστα με χρυσόξανθο χρώμα. Πριν τα σερβίρουμε αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.