Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη
hedc0wbwbkgvght3ubap
Γεύσεις

Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη

Με ξύσμα πορτοκαλιού

Υλικά

Για το κέικ

Ζάχαρη 400 γρ
Βούτυρο 250 γρ
Αυγά 4
Λεμόνι 1 μόνο το ξύσμα του
Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα του
Γάλα 1 ποτήρι νερού
Φαρίνα 500 γρ
Κακάο 3 κουταλιές σούπας


Για την επικάλυψη

Κρέμα γάλακτος 300 ml
Κουβερτούρα 300 γρ
Αμύγδαλα 50 γρ καβουρδισμένα


Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο και μαζί με την ζάχαρη τα χτυπάμε με το μίξερ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και τα ξύσματα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ενώ στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι τετράγωνο ή στρογγυλό (μέχρι 30 cm) κι αδειάζουμε το μείγμα μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας (καταλαβαίνουμε ότι ψήθηκε όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και το βγάλουμε καθαρό μόνο με υδρατμούς).

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε στο μπλέντερ.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα