Ριζότο με μανιτάρια: Ένα απλό, αλλά φανταστικό πιάτο
ewmui8x59isum3nc8jmm
Γεύσεις

Ριζότο με μανιτάρια: Ένα απλό, αλλά φανταστικό πιάτο

Με παρμεζάνα και λευκό κρασί

Υλικά

Ρύζι 250 γρ (για ριζότο ή καρολίνα)
Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 μέτριο
Σκόρδο 2 σκελίδες
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
Παρμεζάνα τριμμένη 1 κούπα
Λευκό κρασί 1 ποτήρι του νερού
Κύβος λαχανικών 1
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
Άνιθος 1/2 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
Αλάτι-πιπέρι


Οδηγίες

Καθαρίζουμε με ένα ελαφρά βρεγμένο πανί τα μανιτάρια (δεν τα πλένουμε) και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και τη μισή ποσότητα από το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αχνίζουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το μισό ποτήρι κρασί και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, το αλάτι-πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει το λάδι τους. Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο , το υπόλοιπο κρεμμύδι, σκόρδο και τα αχνίζουμε, στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το υπόλοιπο κρασί.

Σε ένα φλυτζάνι με ζεστό νερό λιώνουμε τον κύβο λαχανικών και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο ριζότο, ανακατεύοντας σιγά σιγά μέχρι να βράσει και το αλατοπιπερώνουμε. Προσοχή στο αλάτι, πιπέρι γιατί βάλαμε και στα μανιτάρια και έχουμε να προσθέσουμε και την παρμεζάνα. Το ριζότο πρέπει να είναι γυαλιστερό και υγρό.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνιθο. Ανακατεύουμε ελαφριά και προσθέτουμε και την παρμεζάνα. Σερβίρεται ζεστό.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα