Κοτόπουλο στο αλουμινόχαρτο
Ένα λαχταριστό φαγητό με θυμάρι και μοσχοκάρυδο
Υλικά
Στήθη κοτόπουλο 3 τεμ
Κρεμμύδια 2 τεμ μεγάλα
Ελαιόλαδο 3 φλιτζάνια τσαγιού
Αλάτι -πιπέρι
Θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Λευκό κρασί 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Φύλλα δάφνης 2 τεμ
Μοσχοκάρυδο 3 τεμ
Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Οδηγίες
Πλένουμε τα στήθη και τα κόβουμε σε κύβους.
Τα βάζουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια ,τα πλένουμε και κόβουμε κάθε κρεμμύδι σε 8 μέρη.
Σε μπολ μεγάλο βάζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι -πιπέρι , το θυμάρι, την δάφνη ,το μοσχοκάρυδο, το κρασί και την πάπρικα.
Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί (είτε από το προηγούμενο βράδυ είτε αρκετή ώρα πριν το γεύμα). Κόβουμε αλουμινόχαρτο σε κομμάτια και βάζουμε σε κάθε κομμάτι 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα (αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης).
Κλείνουμε καλά τα αλουμινόχαρτα, τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθούν για 30 με 35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).
Σερβίρουμε το κοτόπουλο κλεισμένο στο αλουμινόχαρτο.