Υλικά

Σουπιές 1 κιλό βρασμένες
Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 τεμ ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
Ούζο 2 κουταλιές σούπας
Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι
Νερό για το βράσιμο
Ντομάτα κονκασέ 1 κουτί περασμένο στο μπλέντερ
Πολτό ντομάτας 1 κουταλάκι γλυκού
Τυρί φέτα 200 γρ κομμένο σε φέτες
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας


Οδηγίες

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις σουπιές μας σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τις σκεπάζει, μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να δούμε ότι μαλάκωσαν).

Αφού μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε κομματάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μαραίνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Περνάμε από το μπλέντερ την ντομάτα κονκασέ και την προσθέτουμε στο τηγάνι μας, μαζί και τον πολτό ντομάτας, τις κομμένες σουπιές, λίγο νερό, το μαϊντανό, το βούτυρο,το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Μοιράζουμε σε ατομικά σκεύη, βάζουμε από πάνω κομματάκια φέτας, τριμμένη κεφαλογραβιέρα και τα βάζουμε στον φούρνο ίσα να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.

Τα σερβίρουμε ζεστά κι αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω ελίτσες και φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού.