Υλικά συνταγής
250 γρ. ζυμαρικά (βίδες ή πένες) βρασμένα για 10 λεπτά

4 κουταλάκια μουστάρδα

2 κουταλάκια ξύδι

4 κουταλιές ελαιόλαδο

150 γρ. βραστό καλαμπόκι (ή μισή κονσέρβα)

10 ντοματίνια150 γρ. σολομό βρασμένο

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 πιπεριά κόκκινη

1/2 πιπεριά κίτρινη

1/2 πιπεριά πορτοκαλί

Πρώτα βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε βραστό νερό. Εμένα μου αρέσουν οι βίδες αλλά δοκιμάστε εσείς ότι προτιμάτε.

Παράλληλα, σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι, βάλτε τον σολομό να βράζει. Αρχικά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά σε μεσαία φωτιά, δεν θέλουμε να γίνει λιώμα!!!

Ενώ τα ζυμαρικά και ο σολομός βράζουν, κόβετε τις 3 πιπεριές σε πολύ μικρά κυβάκια.

Καθαρίζετε και τα ντοματίνια και τα κόβετε στη μέση.

Επίσης, κόβετε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια.

Σουρώνετε το καλαμπόκι. Αν έχετε ανοίξει κονσέρβα, απλά βάλτε το μισό καλαμπόκι στο σουρωτήρι, δεν θέλουμε τα υγρά της κονσέρβας.

Αν δεν σας αρέσουν τόσα χρώματα στο πιάτο, μην βάλετε τρία είδη πιπεριάς αν και προτείνω να δοκιμάσετε το πιάτο αρχικά όπως προτείνω.

Στα 10 λεπτά, σουρώστε τα ζυμαρικά

Βγάλτε και τον σολομό από τη φωτιά και κόψτε τον και αυτόν σε κομματάκια όπως σας αρέσει.

Ολα είναι έτοιμα. Αδειάστε τα σουρωμένα ζυμαρικά ξανά στη κατσαρόλα τους και ρίξτε μέσα τις πιπεριές, το κομμένο κρεμμυδάκι, το καλαμπόκι και τον κομματιασμένο σολομό.

Ανακατέψτε καλά το μείγμα. Δοκιμάστε κιόλας, τρώγεται ήδη άνετα!

Για να πάρει όμως έξτρα γεύση, φτιάξτε μια γρήγορη σάλτσα με τη μουστάρδα, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεψτε και τα τρία υλικά σε ένα μικρό βαζάκι και περιχύστε τη σάλτσα στο μείγμα της σαλάτας μέσα στην κατσαρόλα.

Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε. Καλή όρεξη!