Πεντανόστιμο σπαγγέτι με ελαιόλαδο σκορδάτο
Με θυμάρι και παρμεζάνα
Υλικά
Σπαγγέτι 1 πακέτο
Κολοκυθάκια 2 τεμ κομμένα σε λεπτές φέτες
Ντοματίνια 10 τεμ κομμένα στην μέση
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Αλάτι - πιπέρι
Πάπρικα - κάρυ
Ελαιόλαδο 1/2/ φλιτζάνι τσαγιού
Νερό 5 κουταλιές σούπας
Κορν φλαουρ 1 κουταλιά κοφτή
Θυμάρι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Παρμεζάνα τριμμένη προαιρετικά
Οδηγίες
Βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους.
Σε ένα ρηχό σκεύος ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τις λεπτές φέτες των κολοκυθιών, ίσα να μαλακώσουν.
Αλατίζουμε, βάζουμε πιπέρι, λίγη πάπρικα και λίγο κάρυ κι ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ μικρό βάζουμε τις 5 κουταλιές από το ζεστό νερό που βράζουν τα σπαγγέτι, προσθέτουμε το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια, κουνάμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά κι αφήνουμε να πάρει βράση για 2-3 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε τα ντοματίνια ίσα να μαλακώσουν. Στο διάστημα αυτό τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά μας κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με παρμεζάνα κι απολαμβάνουμε.