Ροδακινόπιτα: Το πιο νόστιμο γλυκό για το Καλοκαίρι
Με αμύγδαλα φιλέ
Υλικά
Για την βάση
Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
Αμύγδαλα φιλέ 1 κουτάλι της σούπας
Κανέλα σκόνη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Γαρύφαλλο σκόνη 1 πρέζα
Ροδάκινα μέτρια 4 τεμ κομμένα σε φέτες
Λεμόνι 1 τον χυμό του
Για τον χυλό
Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη 5 κουταλιές της σούπας
Αυγά 2 τεμ
Γάλα 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Φαρίνα 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένο
Κουβερτούρα 50 - 60 γρ.
Οδηγίες
Για την βάση : Σε στρογγυλό πυρέξ ή ταψί διαστάσεων 22 -24 εκ. βάζουμε την μαργαρίνη και τοποθετούμε στον φούρνο το ταψί για να λιώσει. Μόλις λιώσει προσθέτουμε την ζάχαρη και τα αμύγδαλα φιλέ και αφήνουμε στον φούρνο για περίπου 3-4 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και πασπαλίζουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Στρώνουμε τις φέτες ροδάκινου στο ταψί την μία δίπλα στην άλλη.
Για τον χυλό : Σε μπολ βάζουμε την μαργαρίνη,την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, συνεχίζουμε να χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν. Προς το τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε τον πηχτό χυλό επάνω στις φέτες ροδάκινου στο ταψί, ισιώνουμε με σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφού ψηθεί βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο , αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα και την αναποδογυρίζουμε σε στρογγυλή πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.