Πατάτες - σουβλάκι με καπνιστό μπέικον
Με σκόρδο και μαϊντανό
Υλικά
Πατάτες 3 μεγάλες κομμένες ροδέλες
Μπέικον καπνιστό 300 γρ χοντροκομμένο
Σκόρδο 1 σκελίδα
Αλάτι - πιπέρι- ρίγανη
Πιπεριά κόκκινη 1 μικρή και καυτερή
Λεμονοπίπερο
Μαϊντανό για πασπάλισμα
Ελαιόλαδο λίγο για τηγάνισμα
Καλαμάκια για σουβλάκια
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κόβουμε το μπέικον σε ροδέλες και στο ίδιο πάχος με τις πατάτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε την ρίγανη, αλάτι -πιπέρι, την πιπεριά,το λεμονοπίπερο και το σκόρδο ολόκληρο.
Σοτάρουμε λίγο ίσα να αρωματιστεί το λάδι μας. Αφαιρούμε την πιπεριά και το σκόρδο και προτηγανίζουμε τις πατάτες μας μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον. Βάζουμε στα καλαμάκια εναλλάξ πατάτες και μπέικον μέχρι να τελειώσουν. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τα καλαμάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα απολαμβάνουμε ζεστά.