Πιτσάκια μελιτζάνας
Με φέτα και κασέρι
Υλικά
Μελιτζάνες 3 μεγάλες
Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ
Σκόρδο 3 σκελίδες πολτοποιημένες
Φέτα 200 γρ θρυμματισμένη
Κασέρι 100 γρ
Ντομάτες 4 κομμένες καρέ
Φρέσκα κρεμμυδάκια 3 ψιλοκομμένα
Αλάτι - πιπέρι
Βασιλικός 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος
Οδηγίες
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 2 εκ με την φλούδα τους και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά να ξεπικρίσουν. Πολτοποιούμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο κι αλείφουμε τις ροδέλες μελιτζάνας.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε την θρυμματισμένη φέτα,τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αλάτι – πιπέρι, λίγο βασιλικό,τις ντομάτες κι ανακατεύουμε ελαφρώς.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στις ψημένες μελιτζάνες και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Προς στο τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι κι αφήνουμε μέσα στον ζεστό φούρνο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το κασέρι. Πασπαλίζουμε με βασιλικό κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε ζεστές.