Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κιλό
Μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια γλυκού
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι τσαγιού
Νερό 2 φλυτζάνια τσαγιού
Κανέλα σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού
Κανελογαρύφαλλα 5 ολόκληρα
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
Αυγά 3

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την σκόνη κανέλας και το baking powder.

Το βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Βάζουμε το νερό με τα κανελογαρύφαλλα να βράσουν. Καίμε το λάδι και το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι. Αφού κρυώσει ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Αφαιρούμε τα κανελογαρύφαλλα από το νερό και αφού είναι πλέον χλιαρό το ρίχνουμε και αυτό με τα υπόλοιπα υλικά (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγες σταφίδες). Ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και τα πλάθουμε σαν μικρές φραντζολίτσες.

Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες και τα ξαναψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές.