Τυρόπιτα ανοικτή με κρούστα τυριών
Υπέροχη συνταγή για όλη την οικογένεια
Υλικά
300γρ. φύλλο για πίτες
250γρ. φέτα τριμμένη
150γρ. μυζήθρα φρέσκια τριμμένη
5 αβγά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη + 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αβγό
½ φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε τα φύλλα της πίτας σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας να εξέχουν από τις άκρες του και τα αλείφουμε ενδιάμεσα με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε τα αβγά με τα τυριά και τα στρώνετε πάνω από τα φύλλα. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν από τις άκρες έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα χοντρό τοίχωμα στις άκρες του ταψιού.
Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό και το γάλα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα η πίτα και να ροδίσει.