Υλικά

Κουνουπίδι 1 τεμ μεσαίου μεγέθους
Αυγά 2 τεμ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ περίπου
Παρμεζάνα 100 γρ τριμμένη
Φρυγανιά τριμμένη 3 κουταλιές σούπας
Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
Αλάτι - πιπέρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε στα δύο και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσει.

Το πολτοποιούμε με το πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο, ενώ σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν ωραίο πηκτό χυλό.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιά -κουταλιά από το μείγμα, μέχρι 4-5 κουταλιές ώστε να αποκτήσουν σχήμα στρογγυλό οι τηγανίτες μας.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε ζεστές.