Σαραγλί με κολοκύθα
kbk83nhzyiviqf5qpdjs
Γεύσεις

Σαραγλί με κολοκύθα

Με αμύγδαλα και μέλι

Υλικά

Κολοκύθα κίτρινη ή κόκκινη 1250 γρ
Σταφίδες 1 κούπα του τσαγιού (ανάμεικτες ξανθές και σκούρες)
Αμύγδαλα 1 κούπα του τσαγιού τριμμένα ελαφρώς ψημένα
Μέλι 3 κουταλιές της σούπας
Γαρύφαλλο 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Ελαιόλαδο 6 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε φέτες και τις φέτες σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κομμάτια της κολοκύθας και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάζει. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Βγάζουμε από την φωτιά και την βάζουμε να στραγγίξει πολύ καλά. Πατάμε με το σύρμα να λιώσει, να γίνει σαν χυλός. Βάζουμε σε μπολ μεγάλο την πολτοποιημένη κολοκύθα , τις σταφίδες, τα ψημένα ελαφρώς και τριμμένα αμύγδαλα (ή καρύδια άψητα), το μέλι, το γαρύφαλλο και δύο κουταλιές ελαιόλαδο,τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν πολύ καλά.

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας ένα – ένα και τα λαδώνουμε. Διπλώνουμε κάθε φύλλο στη μέση και στο κέντρο βάζουμε με κουτάλι της σούπας μείγμα από την μια άκρη του φύλλου μέχρι την άλλη. Διπλώνουμε σε ρολό σφικτό εγκλωβίζοντας την γέμιση στο εσωτερικό και κλείνουμε τις άκρες πολύ καλά.

Πιέζουμε προσεκτικά από τις δύο άκρες με τα χέρια ώστε να σουρώσει το φύλλο και το βάζουμε σε ταψί λαδωμένο. Το αλείφουμε από πάνω με ελαιόλαδο.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 -35 λεπτά,ανάλογα με τον φούρνο μας. Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή ακόμη μπορούμε να φτιάξουμε ένα ελαφρύ σιρόπι και να σιροπιάσουμε.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα