Υλικά

Για το κέικ

Φαρίνα 500 γρ.
Βούτυρο 250 γρ. λιωμένο
Αυγά 3 τεμ. σε θερμοκρασία δωματίου
Γάλα 270 ml
Ζάχαρη 250 γρ.
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά γλυκού
Κακάο 4 κουταλιές σούπας
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού


Για το σιρόπι

Νερό 250 ml
Λικέρ φράουλα 3 κουταλιές σούπας


Για τη μους

Κρέμα γάλακτος 250 ml
Φράουλες 400 γρ.
Άχνη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας

Οδηγίες

Για το κέικ : Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο πάτο κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά (για να δούμε αν είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι κι αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο) κι αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά το κόβουμε με οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού οριζόντια σε 2 ίσα μέρη.

Για τη μους: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στο μπλέντερ αλλά όχι να πολτοποιηθούν (θέλουμε να μείνουν και λίγα κομμάτια φράουλας), χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να έχουμε μια ωραία σαντιγί και προσθέτουμε τις φράουλες που περάσαμε από το μπλέντερ. Ανακατεύουμε ελαφρώς κι αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για το σιρόπι: Βάζουμε μέσα στο νερό το λικέρ φράουλας, ανακατεύουμε και σιροπιάζουμε καλά τα δύο ισομερή κομμάτια κέικ που έχουν κρυώσει. Αν δεν έχουμε λικέρ φράουλα βάζουμε 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.

Συναρμολόγηση: Αφού έχουμε σιροπιάσει και τα δύο μέρη του κέικ μας, απλώνουμε στο ένα κομμάτι μους φράουλας και το ενώνουμε με το άλλο κομμάτι κέικ. Σιροπιάζουμε καλά και από τις δυο πλευρές και καλύπτουμε το κέικ μας με την υπόλοιπη μους. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει καλά για 1 ώρα τουλάχιστον κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.