Υλικά

Για τη ζύμη

Ελαιόλαδο 1 ποτήρι του κρασιού
Μαργαρίνη 1 ποτήρι του κρασιού
Γιαούρτι 1 ποτήρι του κρασιού ή γάλα
Νερό 1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό
Φαρίνα 500 γρ.
Αλάτι-πιπέρι μαύρο
Πάπρικα γλυκιά λίγη
Αυγό 1 τεμ. χτυπημένο


Για τη γέμιση

Τυρί φέτα 150-200 γρ. περίπου
Αυγό 1 τεμ. χτυπημένο
Αλάτι-πιπέρι λίγο

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι-πιπέρι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι ή το γάλα (ή και μισό-μισό), το νερό και τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και σφιχτή.

Σκεπάζουμε τη ζύμη μας κι ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στη φέτα, βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι μαύρο.

Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγο-λίγο από τη ζύμη, την ανοίγουμε στην παλάμη μας, βάζουμε ένα κουταλάκι γλυκού από τη γέμιση και το κλείνουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί κι αραδειάζουμε τα τυροπιτάκια μας σε απόσταση το ένα από το άλλο. Τα πατάμε γύρω γύρω με ένα πιρουνάκι και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 15 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά ή κρύα.