Υλικά

Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ.
Κιμάς αρνίσιος 200 γρ.
Κρεμμύδια 2 τριμμένα
Αυγό 1 τεμ.
Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
Ψωμί μπαγιάτικο 3 φέτες μουλιασμένες και στραγγισμένες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύμινο
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού
Γραβιέρα 150 γρ. κομμένη σε στενόμακρα κομμάτια

Οδηγίες

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να περάσει από τη μηχανή του κιμά και τα δύο κρέατα μαζί. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας (εκτός της γραβιέρας), τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Κόβουμε τη γραβιέρα σε στενόμακρα κομμάτια, πλάθουμε τα μπιφτέκια μικρά και στενόμακρα και στο κέντρο τους βάζουμε από ένα κομμάτι γραβιέρα και το κλείνουμε καλά.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τα ψήνουμε σε αντικολλητική σχάρα, αφήνοντας πρώτα να ζεσταθεί καλά.

Τα ψήνουμε από όλες τις πλευρές (καθώς κουνάμε τη σχάρα αυτά γυρνάνε από μόνα τους) κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα.