Υλικά

Σιμιγδάλι ψιλό 1/2 πακέτο
Κουκουνάρια 1 κουταλιά σούπας γεμάτη
Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
Μαρμελάδα φράουλα


Για το σιρόπι

Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Νερό 2 ποτήρια

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και τα κουκουνάρια, τα ροδίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μη μας μαυρίσει (θέλουμε να έχει λευκό χρώμα). Προσθέτουμε το σιρόπι προσεκτικά να μην καούμε κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας.

Σερβίρουμε σε φορμάκια, από πάνω περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα κι απολαμβάνουμε.