Χαλβάς με μαρμελάδα φράουλα, ιδανικός για παιδιά
Με κουκουνάρια και σιμιγδάλι
Υλικά
Σιμιγδάλι ψιλό 1/2 πακέτο
Κουκουνάρια 1 κουταλιά σούπας γεμάτη
Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
Μαρμελάδα φράουλα
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Νερό 2 ποτήρια
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και τα κουκουνάρια, τα ροδίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μη μας μαυρίσει (θέλουμε να έχει λευκό χρώμα). Προσθέτουμε το σιρόπι προσεκτικά να μην καούμε κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας.
Σερβίρουμε σε φορμάκια, από πάνω περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα κι απολαμβάνουμε.