Εύκολη τάρτα σοκολάτας
Με κακάο για το στόλισμα.
Υλικά
Βούτυρο 250 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ.
Ζάχαρη 120 γρ.
Αυγό 1
Για τη γέμιση
Κρέμα γάλακτος 250 γρ.
Κουβερτούρα 200 γρ.
Αυγό 1
Άχνη ζάχαρη 80 γρ.
Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
Κακάο για το στόλισμα (ή τρούφα)
Οδηγίες
Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε κρύο και κομμένο σε μικρά κομματάκια το βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αυγό. Ζυμώνουμε αυτό το μείγμα ώστε να γίνει μια ζύμη (αν χρειαστεί βάζουμε λίγη κρέμα γάλακτος) και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Για τη γέμιση, λιώνουμε την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε και το αυγό (αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει) σιγά σιγά ανακατεύοντας και το μείγμα αυτό το ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Απλώνουμε την κρέμα που φτιάξαμε στη ζύμη που ψήσαμε (μέσα στην ταρτιέρα) την οποία αφήσαμε να κρυώσει και την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 25 λεπτά στους 150 βαθμούς. Στολίζουμε με κακάο κοσκινισμένο ή τρούφα.