Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1 κιλό ανάμεικτος κιμάς
1/2 φλ. τρίμματα ψωμιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
2 μεγάλα κρεμμύδια στο μούλτι
αλάτι και πιπέρι
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

Για τη σάλτσα

2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες ή δυο κουτιά ντοματάκια κονκασέ
1/2 φλ. ζωμός ντομάτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ. γλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τον κιμά, τα τρίμματα ψωμιού, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το αυγό και ελάχιστο νερό.

Ζυμώνουμε καλά για δέκα λεπτά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν τα αρώματα.

Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κεφτέδων και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί, τον πελτέ και τις ντομάτες να μαγειρευτούν για λίγο.

Προσθέτουμε τους κεφτέδες, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τον ζωμό της ντομάτας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά περίπου ελέγχοντας να έχουν πάντα υγρά για να μην κολλήσουν.

Βράζουμε τα μακαρόνια με αλάτι σε πολύ νερό τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα. Βάζουμε τυρί.


Πηγή: tasty-day.gr