Η πίτα της τεμπέλας
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.
Υλικά
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αυγά
500 γρ. φέτα
30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
50 γρ. σουσάμι
λίγο βούτυρο για άλειμμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το βούτυρο για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Κατόπιν, προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα όσο χοντροκομμένη ή ψιλοκομμένη θέλουμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη μαρίζ.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι διαμέτρου 27 εκ. και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ ή στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε την τυρόπιτα κόβοντας σε κομμάτια της αρεσκείας μας είτε ζεστή είτε κρύα.
Πηγή: akispetretzikis.com