Λαχταριστό κέικ μερέντας
Απολαύστε το με την παρέα σας.
Υλικά
Για το κέικ
250 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγα
1 1/2 κούπα γάλα
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 βανίλιες
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
400 γρ. μερέντα
Για το γλάσο
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
250ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μαργαρίνη
Χρωματιστή τρούφα
Εκτέλεση
Για το κέικ
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.
Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ενωθούν και να ασπρίσουν τα υλικά.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά καθώς συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίξερ.
Προσθέτουμε το γάλα και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε τις 3 βανίλιες και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Τέλος, ρίχνουμε τη μερέντα και μια ακόμα βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50´.
Μετά απο 50´ ανοίγουμε τον φούρνο και δοκιμάζουμε με ενα μαχαίρι αν ψήθηκε το κέικ μας.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο
Σε ενα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και την κουταλιά μαργαρίνη. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλα.
Βάζουμε το κέικ σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το γλάσο.
Τέλος, ρίχνουμε και τη χρωματιστή τρούφα για να το στολίσουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com