Πώς να φτιάξετε την τέλεια ομελέτα
Μέσα σε λίγα λεπτά.
Υλικά
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
• Ανακατέψτε με σύρμα τα αυγά και προσθέστε μετά το αλατοπίπερο.
• Ζεστάνετε το τηγάνι στη μεσαία φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Φροντίστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού και όταν υποχωρήσει ο αφρός, προσθέστε τα αυγά.
• Ανακινήστε το τηγάνι για την ισομερή κατανομή του μείγματος και αφήστε το 20 δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.
• Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός πιρουνιού, διπλώστε τη στη μέση κι αφήστε τη λίγο ακόμα στη φωτιά. Η ομελέτα θα είναι έτοιμη όταν στο κέντρο θα είναι ελαφρώς ρευστή.
• Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά, τοποθετείστε την ομελέτα σε ένα ζεστό πιάτο, γαρνίρετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας και καλή σας όρεξη!
Πηγή: clickatlife.gr