Χοιρινό φρικασέ με μαρούλια
Υλικά και εκτέλεση
Υλικά
1 κιλό χοιρινό ( μπούτι ή φιλέτο )
3 μεγάλα μαρούλια
1 ματσάκι άνηθο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 λεμόνια
3 αυγά
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα μας και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το κρέας και τα τσιγαρίζουμε.
Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να σκεπαστεί το κρέας. Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια ( 2 ) και τα μαρούλια μας σε φαρδιά κομμάτια. Όταν το κρέας μας μαλακώσει, προσθέτουμε τα λαχανικά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει τελείως το μαρούλι.
Ταυτόχρονα, αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Στύβουμε τα λεμόνια.
Με έναν αυγογδάρτη, χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ.
Διαδοχικά προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ζωμό από τη κατσαρόλα μας με μία βαθιά κουτάλα. Όταν έχουμε προσθέσει όλο το λεμόνι και τουλάχιστον 3-4 κουταλιές ζωμό, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε πλέον το φαγητό. Μόνο κουνάμε την κατσαρόλα. Μόλις το αυγολέμονο πάει παντού και αρχίσει να παίρνει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Πηγή: tasty-day.gr