Υλικά
Για τα μπιφτέκια

500 γρ. κιμά από κοτόπουλο στήθος
50 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
Λίγο δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
αλάτι-πιπέρι

Για τα μπέργκερ

4 ψωμάκια για μπέργκερ
4 φέτες μαρούλι
4 ροδέλες ντομάτας
Σάλτσα της αρεσκείας μας (κέτσαπ, μουστάρδα κ.ά.)

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 κουταλιές βούτυρο
3-4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά πολύ καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Στο μεταξύ, σε ένα τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νερό. Αφού μαλακώσουν και πιούν όλα τα υγρά τους, προσθέτουμε το μπαλσάμικο ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Ανοίγουμε κάθε ψωμάκι στα δύο (οριζόντια) και τα ψήνουμε για λίγο στην τοστιέρα ή τη φρυγανιέρα. Βάζουμε την κάτω πλευρά τους στο πιάτο. Από πάνω βάζουμε τη φέτα μαρουλιού (στο μέγεθος του ψωμιού). Προσθέτουμε το μπιφτέκι, την ντομάτα, λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια και όποια σάλτσα μας αρέσει. Τα μπέργκερ μας είναι έτοιμα και λαχταριστά. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με σπιτικά πατατάκια.


Πηγή: tasty-day.gr