Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο
99ngboeuslrwszi5rx8z
Γεύσεις

Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο

Σε λιγότερο από μια ώρα ένα τέλειο φαγητό στο πιάτο σας.

Συστατικά


8 κολοκύθια μεγάλα
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
2 καρότα
1 πράσο
50 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
50 γρ. κρασί λευκό
200 γρ. ρύζι καρολίνα
⅓ ματσάκι μαϊντανό
⅓ ματσάκι άνηθο
⅓ ματσάκι δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
800 γρ. νερό

Για τη σάλτσα

1 κύβο λαχανικών
700 γρ. νερό ζεστό
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
χυμό + ξύσμα από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης


Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και κόβουμε το κοτσάνι.
Αφαιρούμε μια φέτα από κάθε πλευρά και τις κρατάμε για καπάκι.
Αδειάζουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια προσεκτικά με ένα κουταλάκι και από τις δύο πλευρές.
Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα κολοκύθια και την κρατάμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το πράσο.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάρκα από τα κολοκύθια και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά ώστε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι και 200 γρ. νερό.
Ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα ¾ από τα κολοκυθάκια γιατί θα φουσκώσει το ρύζι.
Κλείνουμε από τις δύο πλευρές με τα καπάκια που κρατήσαμε.
Τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε 600 γρ. νερό, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 35-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κολοκυθάκι και να μαγειρευτεί το ρύζι.

Για τη σάλτσα αυγολέμονο

Διαλύουμε τον κύβο στο ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Βάζουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά προσθέτουμε τον ζωμό. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε τον ζωμό στο μείγμα ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα μας.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και αφήνουμε στη φωτιά 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε πάνω από τα κολοκυθάκια.

Πηγη: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα