Λαζάνια με σκορδάτες γαρίδες
7urmtesh7mf5pkzycty9
Γεύσεις

Λαζάνια με σκορδάτες γαρίδες

Μια διαφορετική συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Υλικά
340 γρ. λαζανάκι ΗΛΙΟΣ
1 κ.σ. + 1½ κ.γ. χοντρό αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
2 ½ κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ½ κ.σ. (4 σκελίδες) σκόρδο, λιωμένο
453 γρ. (16 περίπου) μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1/3 φλ. μαϊντανός, κομμένος
½ λεμόνι, ξύσμα
2 λεμόνια (¼ φλ.), χυμός
1/8 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι, ρίχνουμε το λαζανάκι και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Όσο τα ζυμαρικά μας μαγειρεύονται, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και 2 ½ κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τις γαρίδες, 1 ½ κ.γ. αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το λεμόνι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακινούμε καλά το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά.

Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες.

Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: dimitrisskarmoutsos.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα