Υλικά
340 γρ. λαζανάκι ΗΛΙΟΣ
1 κ.σ. + 1½ κ.γ. χοντρό αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
2 ½ κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ½ κ.σ. (4 σκελίδες) σκόρδο, λιωμένο
453 γρ. (16 περίπου) μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1/3 φλ. μαϊντανός, κομμένος
½ λεμόνι, ξύσμα
2 λεμόνια (¼ φλ.), χυμός
1/8 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι, ρίχνουμε το λαζανάκι και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Όσο τα ζυμαρικά μας μαγειρεύονται, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και 2 ½ κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τις γαρίδες, 1 ½ κ.γ. αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το λεμόνι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακινούμε καλά το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά.

Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες.

Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: dimitrisskarmoutsos.gr