Υλικά Συνταγής


1 φλ. χουρμάδες ξηρούς χωρίς κουκούτσι
1 φλ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
½ φλ. καρύδια
½ φλ. κάσιους ωμά (ή αμύγδαλα ωμά)
2 κ.σ. κακάο άγλυκο καλής ποιότητας
2 πρέζες αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο καρύδας λιωμένο (ή αμυγδάλου)
1 κ.σ. γάλα καρύδας (ή γάλα αμυγδάλου ή χυμό πορτοκάλι)
λίγες σταγόνες υγρή βανίλια (ή έλαιο αμυγδάλου, πορτοκαλιού κ.λπ.)


Για την επικάλυψη

κακάο
καρύδα
αλεσμένοι ξηροί καρποί
λιωμένη σοκολάτα vegan

Εκτέλεση


Για τα νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, μπορείτε να επιλέξετε τα αποξηραμένα φρούτα που επιθυμείτε.

Βάζουμε τα δαμάσκηνα, τους χουρμάδες, τα καρύδια και τα κάσιους στο μπλέντερ. Τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε σε σχήμα τρούφας, στρογγυλό. Ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Αφού τα τελειώσουμε όλα, τα κυλάμε σε οποία επικάλυψη μας αρέσει ή σε λιωμένη σοκολάτα.

Διατηρούμε τα vegan τρουφάκια σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.

Πηγή: argiro.gr