Υλικά
2 μπριζόλες χοιρινές , χωρίς κόκκαλο (1,5 εκ. πάχος)
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά.

Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το βαλσάμικο ξύδι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τη καστανή ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας ελαφρά.

Απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω στις μπριζόλες και σερβίρουμε.

Πηγη:dimitrisskarmoutsos.gr